Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

The Wandering Merchant, draaiorgelvesrie

Uitgebracht op 22 september 2009.

Dit verhaal begint op 7 maart 2009, de dag dat Alex zijn eerste echte volledig zelf gecomponeerde nummer schreef: "The Wandering Merchant". André was zo gecharmmerd van dit nummer dat hij het meteen opnam in de lijst van nummers voor de CD.
Daar Alex aangegeven had, dat het hem een leuk idee leek om “The Wandering Merchant” terug te laten keren op andere plekken (of op andere CD's), ging André aan de slag om alternatieve uitvoeringen van het nummer te schrijven.
Dat resulteerde in eerste instantie in de stevige gitaarversie, die nu de tweede helft vormt van het huidige nummer "The Wandering Merchant".
Maar hij bedacht ook een totaal ander idee (geïnspireerd door het nummer "Mammoth" van Kayak): één van de alternatieve versies zou op draaiorgel uitgevoerd moeten worden (compleet met marktgeluiden, etc.). Surfend op het internet werd het al snel duidelijk, dat het absoluut te doen moest zijn om ofwel zelf een compositie om te zetten naar een orgelboek, danwel dat door iemand anders te laten doen. Zelfs het huren van een draaiorgel kon via het internet gebeuren.
Met Alex' verjaardag in het vooruitzicht (27 juli) was het niet moeilijk om een gelegenheid voor de uitvoering van dit plan te vinden.
Dus greep André op zijn eigen verjaardagsfeest, in april, de eerste de beste gelegenheid aan om Bregje in het geheim in te lichten over zijn plannen voor een verjaardagsverrassing voor Alex. Bregje was meteen weg van het idee. Afgesproken werd dat zij zou nagaan of er een lokale orgeldraaier in Barendrecht opereerde. Dat bleek niet zo te zijn, dus nam Bregje haar toevlucht tot het internet en nam contact op met dhr. Aad de Vogel, om te zien of die genegen en in staat was om op Alex' verjaardag te komen spelen.
Als datum werd uiteindelijk 1 augustus geprikt.
André nam vervolgens contact op met de beroemde noteur/arrangeur voor draaiorgelmuziek dhr. Tom Meijer, om het nummer voor draaiorgel te laten arrangeren en het om te laten zetten naar een orgelboek.
Op 1 augustus om 14:00 uur kreeg Alex de verrassing van zijn leven, toen er plotseling een draaiorgel voor zijn huis verscheen en een "lang zal die leven..."-medley begon te spelen. André dook natuurlijk ook op, vergezeld van zijn jeugdvriend Rijk-Willem Schmelter, die aangeboden had om alles op video vast te leggen (klik hier om een korte clip te bekijken).
Alex was echter totaal sprakeloos toen het orgel vervolgens “the Wandering Merchant” begon te spelen! Hij is nu de trotse bezitter van een orgelboek van zijn eerste echte eigen compositie!
Aangezien Alex and Bregje aan een tamelijk drukke weg wonen, werden de gemaakte audio-opnames ontsierd door het constante lawaai van passerende auto's. Aad de Vogel was daarom zo aardig om de jongens meteen aan te bieden een keer een autovrije opname te komen maken in zijn opslagloods.
Dat gebeurde dan ook, op 19 september 2009.

 

Het draaiorgel de Columbus


Alex met het orgelboek

Verrassing!

Aad de Vogel en André tijdens de opnamesessie