Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

Nieuwsarchief van Longshanks

Nieuws

Projecten

Archief

In de media


23 December 2014:

The Return of Longshanks nu op Spotify

Voor diegenen die het nog niet zelf ontdekt hadden: onze CD zit tegenwoordig in de collectie van Spotify (dankzij onze vrienden van CD Baby). En sinds het vorige bericht is onze CD (ook via CD Baby) inmiddels ook verkrijgbaar op een aantal andere websites, o.a.: Amazon, Google Play, Great Indie Music, Media Net, Xbox Music en Mix Radio.
Daarnaast hebben we op onze website de pagina's van de losse tracks aangepast met een nieuwe player, die een directe link heeft met de music store van CD Baby.
Wij wensen jullie allemaal een Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar en hopen jullie in 2015 te kunnen verblijden met nieuw materiaal!

 


15 Januari 2012:

The Return of Longshanks nu ook via iTunes

Vanaf vandaag is de CD ook via iTunes te koop: als losse nummers en als volledig album. Dit is een rechtstreeks gevolg van de registratie bij CD Baby, waar Longshanks nu een eigen pagina heeft.

 


30 Juni 2011:

De achtste CD-recensie staat online...

Ruim een jaar na de release?...

Een maand geleden wisselden Gerard Slooven en André Kamer hun zelfgeproduceerde CD's uit. Een week later gaf Gerard aan de Longshanks-CD dusdanig leuk te vinden, dat hij er wel een recensie over wilde schrijven op de muziekliefhebberswebsite "File Under..."
Aangezien de CD inmiddels meer dan een jaar oud/uit was nam Gerard eerst contact op met zijn hoofdredacteur om te vragen of die een dergelijke recensie wel zou plaatsen. Vervolgens heeft hij er dit stuk over geschreven.
Wij zijn Gerard zeer dankbaar voor de prachtige recensie!

 


26 Oktober 2010:

The Return of Longshanks Podcast!

Woody Harris heeft niet alleen een prachtige recensie geschreven voor de Dutch Progressive Rock Pages:
toen hij er toch eenmaal in zat, leek het hem een mooi idee om een complete show aan het album te wijden!
Hij ging uit van het thema van de CD en van de onderwerpen van de diverse nummers en heeft daar passende andere muziek bij gezocht, waarmee hij de nummers van de CD vervolgens omringde.
Beluister deze verbazingwekkende hommage in
aflevering 207 van Soundscape.

 


25 Oktober 2010:

De zevende CD-recensie staat online...

We waren van tevoren gewaarschuwd: het zou een 'paar' maanden kunnen duren voordat de DPRP (Dutch Progressive Rock Pages) een recensie van de CD zou kunnen plaatsen (vanwege de stapel te recenseren CD's), Eindelijk is hij er dan! En het was het wachten waard!
Een prachtige recensie!
Dank, DPRP, en vooral dankjewel Woody Harris!
Lees hem op de (Engelse) DPRP CD-review pagina's.

 


1 Oktober 2010:

De zesde CD-recensie staat niet online...

Want hij staat in aflevering 95 van iO-pages (het voormalige Sym-info, waarin ooit Longshanks' eerste demotape gerecenseerd werd, zie het artikel in het nieuwsarchief). Dit blad bechikt welliswaar over een eigen website, maar daar staan geen online versies van het blad op. De reden dat we nu pas deze recensie kunnen laten lezen is dat het blad ook niet zomaar in elke winkel te koop ligt, maar dat je abonnee meot zijn om het te krijgen. Dat zijn wij geen van allen en dientengevolge moesten we wachten tot we een bewijsexemplaar ontvingen van het blad en dat leit even op zich wachten. Desalnietemin willen we u deze prima recensiee van de hand van Antonie Deelen niet onthouden. We hebben hem daarom hier als jpg beschikbaar gemaakt.
Onze dank gaat uit naar iO-Pages en natuurlijk met name naar Antonie Deelen.

 


14 Juli 2010:

De vijfde CD-recensie staat online...

Gelukkig weer een positieve recensie, ditmaal in het Noors. Met dank aan Ulf Backstrom van Merlinprog.no.
Te vinden op: Merlinprog.no

 


12 Juli 2010:

De vierde CD-recensie staat online...

Een niet zo beste recensie in het Frans: een waardering van 5,5 op een schaal van 1 tot 10...
Volgens deze recensie is bregje getrouwd met André i.p.v. Alex! LOL!
Lees hem op: Musicwaves.fra

 

 


5 Juli 2010:

De derde CD-recensie staat online...

Deze is weer wat positiever (ook hier weer de (on)nodige schrijf- en andere fouten...): background magazine.nl

 

 


17 Juni 2010:

De tweede CD-recensie staat online...

Wij publiceren ook de negatieve recensies!
Lees en huiver! Op progwereld.nl

 

 


27 Mei 2010:

De eerste CD-recensie staat online...

En wat voor een recensie!
Dankjewel Costas!
Lees hem op Rockpages.gr

 


24 Mei 2010:

The Ferman Show aflevering 26

Gisteren (23 mei) heeft Ferry Molenaar i.v.m. "de week van de podcast" voor één keer nog eens een aflevering van zijn podcast "The Ferman Show" opgenomen. Plaats van handeling: bij Alex en bregje thuis in Barendrecht!
Nadat iedereen 's middags heerlijk van de zon had genoten in de riante tuin, werd er na het diner (voor de openslaande tuindeuren) een show opgenomen, die boordevol zat met Longshanks. Natuurlijk lag het zwaartepunt bij het uitkomen van de CD "The Return of Longshanks". Het werd een dolle boel, compleet met een live-uitvoering van "The travelling Song, part 3".
Dat laatste is ook opgenomen op video en is nu al te zien op YouTube.
De podcast van Ferry komt woensdag a.s. online op zijn eigen website en op http://www.longshanks.nl/htmlnl/Nieuws-nl.htm#.

 


18 Mei 2010:

In memoriam: Ronnie James Dio

Afgelopen zondag (16 mei) is hardrocklegende Ronnie James Dio overleden op 67-jarige leeftijd. Eind november vorig jaar werd er maagkanker bij hem geconstateerd.
Hij was zonder twijfel één van de grootste zangers afkomstig uit het eind van de jaren zeventig. Hij was onder andere het boegbeeld van achtereenvolgens Rainbow, Black Sabbath en Dio. Afgelopen jaar nog bracht hij in een reünie met z'n oude maten van Black Sabbath een CD uit onder de naam Heaven and Hell, afgeleid van het legendarische Black Sabbath album. Maar misschien zal hij nog wel meer de geschiedenis in gaan als de uitvinder van het 'gehoornde hand'-symbool...

 


26 April 2010:

Release van de CD "The Return of Longshanks"!

Zaterdag 24 april om 19:00 uur was het langverwachte officiële moment daar:
in het bijzijn van bregje en Inge en enkele goede vrienden overhandigde André, na een korte toespraak, het eerste exemplaar van de CD aan Alex.
Daarna kregen ook alle anderen een exemplaar en werd er met champagne geproost op het succesvol afsluiten van dit project en op het starten van nieuwe projecten in de toekomst.
Vervolgens werden de nieuwe en aangepaste webpagina's online gezet (de troL-CD-pagina, de Home-pagina en de Muziek-pagina) en werd de CD natuurlijk gedraaid!

Vanaf nu kan de CD via de website besteld worden!
Ga daarvoor naar de Muziek-pagina.

 


15 April 2010:

De CD komt er aan!

Vandaag is het laatste deel van de CD, het boekje, naar de drukker gegaan. Als gevolg hiervan zijn er op de website ook wat updates gedaan, met name op het gebied van de afbeeldingen bij de nummers.
De illustratie bij "In the Desert" is aangepast: er zijn onweerswolken en een bliksemflits toegevoegd.
Het schilderijtje bij "The Bath Song" is vervangen door een eigengemaakte afbeelding (een 3D-modeling-projectje in Lightwave-9)

Verder is natuurlijk dus ook de voorkant van de CD afgerond: deze bestaat uit een afbeelding die met gemengde technieken gemaakt is:
- landschap modelleren in Terragen
- verdere 3D-modeling in Lightwave
- handmatig schilderwerk voor de voorgrondscene
- compositie in Photoshop
Benieuwd naar het resultaat? Klik dan hier!

 
11 April 2010:

Release van "I Love the Road"

Het is zover!
Met trots presenteren wij het laatste nummer voor de CD "the Return of Longshanks": "I Love the Road".
Dit 5:08 minuten durende nummer is een echte 'road-song': een up-tempo rocksong met muzikale invloeden van Micheal Schenker. Een nummer waarbij je het gaspedaal tot op de bodem indrukt!
Het nummer komt in de speellijst van de CD tussen "All My Days" en "the travelling Song, part 3" en brengt daarmee de balans tussen rocksongs en ballads weer op orde.
Ook in dit nummer hebben we versterking gekregen van Alex' zus Anita van de Graaf op zang.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de afronding van de CD: de mastering van alle tracks is gedaan, het artwork voor het boekje is bijna klaar. Deze week gaat alles naar de drukker...
De releasedatum is vastgesteld op za. 24 april !

 


24 November 2009:

In Memoriam: Pim Koopman (1953-2009)

Met droefheid hebben wij kennis genomen van het nieuws dat maandagochtend 23 november j.l. geheel onverwacht Kayak-drummer/-componist Pim Koopman is overleden tengevolge van een hartstilstand.

In 1972 richtten Pim Koopman en Ton Scherpenzeel Kayak op, daarvoor hadden ze al vanaf 1968 in lokale Hilversumse bandjes samengespeeld (Balderdash en High Tide Formation). Op de eerste drie platen van Kayak staan diverse composities van zijn hand en een aantal die hij samen met (o.a.) Ton schreef, waaronder de single's "See See the Sun", "Mammoth" en "Wintertime". In 1976 verliet Pim Kayak en hield zich daarna bezig met produceren en componeren (voor o.a. EMI). Hij had daarbij succes met acts als Pussycat, Maywood, Time Bandits en Sandy Coast.

In 1979 vormde Pim weer een eigen band, die voortkwam uit een hobbyproject uit 1978: Diesel, met onder andere gitarist en zanger Rob Vunderink (Vitesse).
In 1980 stapte Pim uit Diesel. Van 1983 tot 1985 speelde hij in The President. Daarna produceerde hij albums van onder andere Robby Valentine, Valensia en Petra Berger.

In 1997 werd Pim gevraagd voor het tv-programma Classic Albums weer op te treden met Kayak. De reünie beviel zo goed, dat in 1999 een nieuw album werd opgenomen: "Close To The Fire", daarna verschenen nog diverse CD's, waaronder "Coming up for Air" (vorig jaar). Recentelijk verscheen de dubbel-CD "Letters From Utopia", waaraan Kayak vanaf oktober een grootschalige Nederlandse tournee verbond. André was aanwezig bij het concert dat Kayak vrijdag 6 november j.l. gaf in de Boerderij te Zoetermeer, en heeft na afloop nog kort met Pim staan praten. Hij beschrijft het nieuws van Pim's overlijden als "bizar" en "onwerkelijk".

Bezoek ook de website van Kayak

 

Pim Koopman


14 November 2009:

Release van "In Dreams"

Het 6:47 minuten durende nummer "In Dreams" benadert het thema 'op reis gaan' vanuit een andere hoek. Dit keer gaan we op reis in onze dromen en vloeien we naadloos van de ene situatie in de andere, zonder dat we daar controle op kunnen uitoefenen.
In dit nummer krijgen Alex en bregje op vocaal gebied versterking van een heuse operasopraan: Alex' zus Anita van de Graaf, die te horen is in het 2e en 3e refrein.
Nu moet alleen het nummer "I Love the Road" nog opgenomen worden, voordat de CD uitgebracht kan worden.

 


22 September 2009:

Opname draaiorgelversie Wandering Merchant

Zaterdag 19 september zijn Alex en André op bezoek geweest bij Aad de Vogel, om een 'auto-vrije' opname te maken van de draaiorgeluitvoering van "The Wandering Merchant" (zie nieuws-item hieronder). De opname (met 4 microfoons) is inmiddels afgemixt naar een stereo track en de tweede helft ervan is nu te horen aan het einde van de nieuwe versie van "Leave Me Alone".
Dat nummer heeft tevens een remastering ondergaan, waardoor het duidelijk sprankelender is gaan klinken.
In de loop van de komende twee maanden zullen ook de andere tracks geremasterd worden voordat ze op CD worden uitgebracht.
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de opnames van de laatste twee songs: "In Dreams" en "I Love the Road".

 


05 Augustus 2009:

Verrassing!

Zaterdag 1 augustus vierde Alex zijn verjaardag, daarbij werd hij verrast op een manier die hij niet snel zal vergeten: plotseling stond er een draaiorgel voor de deur dat eerst "Lang zal hij leven.." ten gehore bracht en daarna... een speciaal voor deze gelegenheid voor draaiorgel gearrangeerde versie van Alex's eerste eigen compositie: "The Wandering Merchant"!
Met de complimenten van bregje, Inge en André.

 

Verrassing!


17 Juni 2009:

Release van "In the Desert"

Met 7:55 minuten is "In the Desert" op dit moment het langste nummer voor de nieuwe CD. Dit epische nummer beschrijft de avonturen van de reiziger, nadat hij de opdringerige verkopers in de stad is ontvlucht (Leave Me Alone), om rust en stilte te vinden in de natuur. Maar de natuur blijkt iets minder stil en vredig te zijn dan hij dacht...

 


15 Mei 2009:

De nieuwe bandfoto

Op zondag 26 april j.l. is op diverse locaties in Amersfoort een fotosessie gehouden om een wat meer recente bandfoto te maken, ter opvolging van de bekende foto uit 1988. De fotograaf was dezelfde als destijds: Rijk-Willem Schmelter. De band en fotograaf waren unaniem over de beste foto uit de sessie. Deze foto is genomen op de Monnikendam

 


11 Mei 2009:

"The Bath Song" op internetradio

Op zaterdag 9 mei j.l. (nog geen 12 uur na de officiële release) ging "The Bath Song" in premiere bij Ferry Molenaar in zijn show "Your Weekend Action" op ActionRadio.nl. Een dag later was het nummer te horen bij Woody Harris in aflevering 155 van Soundscape.

 


09 Mei 2009:

Release van "The Bath Song"

In "The Bath Song" laat J.R.R. Tolkien Pippin Took zingen over de geneugten van een heet bad aan het eind van een lange dag reizen. Dat deze tekst perfect past binnen het thema "reizen" van de CD "The Return of Longshanks" behoeft verder geen betoog.
De muziek is geïnspireerd op die van The Dubliners en heeft dus een duidelijk "folk"-karakter. De melodie is van de hand van Alex.
Live opgenomen in "The Prancing Pony" te bree...

 


06 April 2009:

Release van "The Wandering Merchant"

"The Song of The Wandeing Merchant" is het eerste Longshanks-nummer waarvoor Alex de basis (melodie en tekst) heeft verzonnen, meer hierover via de info-link op de betreffende pagina!
Met dit nummer en met het volgende, dat nu in de eindmixfase is (The Bath Song, met tekst van Tolkien), is er een definitieve keuze gemaakt om het thema "reizen" tot hoofdthema van de CD "The Return of Longshanks" te promoveren. Als gevolg hiervan heeft de band besloten de nummers "I Have A Dream (2008)" en "Wanted D.O.A." van de lijst te halen en voor een latere release te bewaren. Momenteel wordt er hard gewerkt aan twee vervangende nummers, die wel in het thema passen.
De 'internationale release' van The Wandering Merchant vond afgelopen zondagnacht plaats in aflevering 150 van Soundscape (waarbij meteen André's verjaardag werd gevierd).

 


25 Februari 2009:

Release van "The travelling Song", deel 1

Ter gelegenheid van de release van de "travelling Song, deel 3" en van de 21ste verjaardag van de release van "Cycles & Circles" is nu uit de oude doos de "travelling Song, deel 1" opgediept, opgepoetst en opgekalefaterd. Vanaf nu dus te vinden op de pagina die ook al deel 2 bevatte. Meteen ook een update gedaan aan de mp3-player op alle webpagina's (nu alleen navigatieknopjes als er iets te navigeren valt).

 


21 Februari 2009:

Release van "The travelling Song", deel 3

Zo moeizaam als het proces rond Leave Me Alone ging, zo snel ging het met dit vervolg op de eerdere twee travelling Songs:
het nummer is opgenomen binnen een uur en afgemixt en gereleased binnen een dag!
Tsja, 1 akoestische gitaar en drie stemmen...
"The travelling Song, deel 3".

 


21 Februari 2009:

Technische tegenslagen...

Het ging onze goede vriend Ferry Molenaar de afgelopen week niet voor de wind: zaterdag moest de opname van aflevering 23 van de FermanShow afgelast worden wegens een technische storing in zijn huisstudio (kapotte videokaart) en donderdag waren er streaming-problemen vanaf de website van ActionRadio.nl, waardoor het geluid steeds naar een paar seconden weer wegviel. De premiere op ActionRadio van "Leave Me Alone" en het live-interview met André werden daarom afgelast. Hopelijk later in de herkansing... Voorlopig hopen we eerst dat Ferry verdere problemen bespaard blijft. Gelukkig heeft hij wel kans gezien om afgelopen dinsdag alsnog zijn FermanShow aflevering 23 op te nemen, waarin "Leave Me Alone" zeer uitgebreid onder de aandacht gebracht werd (compleet met een relevant fragment uit de laatste show van Najib Amhali, een stukje van Woody's Soundscape en de jingles die Longshanks de afgelopen tijd voor hem gemaakt heeft).

 
11 Februari 2009:

Release van "Leave Me Alone"

Met 'slechts drie maanden vertraging t.o.v. de oorspronkelijke streefdatum' presenteert Longshanks vandaag het volgende nummer voor de CD "The Return of Longshanks": "Leave Me Alone".
Het nummer beschrijft de ervaringen van een reiziger met marktkooplui in een vreemd land...
Klik op bovenstaande link voor de mp3, de songtekst en achtergrondinformatie.
Ferry Molenaar heeft de Nederlandse primeur in zijn podcast/vodcast die zaterdag a.s. (14 febr.) opgenomen gaat worden (aflevering 23). Tevens heeft hij al aangekondigd het nummer op do. 19 febr. voor het eerst op ActionRadio.nl te zullen draaien in zijn MolenMotion-show.
Voor de internationale fans ging de 0.99-versie van het nummer afgelopen zondag (8 febr.) al in première in Soundscape aflevering 143 (Tangential Drift).

 


02 Januari 2009:

“Web of Life” in Top 3 van "The Ferman Show"

Degene die Longshanks het afgelopen jaar het meest actief gesteund heeft is ongetwijfeld Ferry Molenaar.
Ook aan het einde van het jaar heeft hij weer veel aandacht besteed aan de band: zo was al in aflevering 19 van "The Ferman Show" (van zo. 21 dec.) het fragment van de 3FM-uitzending te horen, inclusief Ferry's felicitaties. Ook plaatste hij een nieuws-item over het Serious Request-gebeuren op zijn website.
Verder is Longshanks in het jaaroverzicht (aflevering 20) aanwezig met de "favoriete plaat van 2008" van André.
Tenslotte heeft Ferry zijn persoonlijke Top 3 over 2008 gepresenteerd en daarin staat Longshanks op nr. 3!

Longshanks wil graag iedereen die de band het afgelopen jaar gesteund heeft daarvoor heel erg bedanken en wenst iedereen een rockend 2009!

 


20 December 2008:

Longshanks op 3FM!

Vrijdagavond 19 december om ong. 22:45 uur werd "The Web of Life" gedraaid op 3FM in het programma van Giel Beelen tijdens de "Serious Request"-actie. Bij de actie "Demo van de Dag" was Longshanks met afstand de band met de meeste donatie-opbrengst: 1210 Euro (600 Euro meer dan nr. 2)! Iedereen die gedoneerd heeft: HEEL ERG BEDANKT!
Zodoende was Longshanks meteen de eerste dag al aan de beurt om hun demo gepromoot te krijgen op 3FM!
Je kunt de uitzending terugluisteren via de 3FM-website, of het relevante fragment (mp3) via deze link.
Zie ook het nieuwsitem op de Serious-Request-website.

 


8 December 2008:

Longshanks doet mee aan "Serious Request"-actie

Ook dit jaar organiseert 3FM de "Serious Request"-actie om het vluchtelingenwerk van het Rode Kruis te steunen. Kon je vorig jaar via E-bay bieden op platen van bands, dit jaar hebben ze een andere actie: "Demo van de Dag". Bands kunnen een song aanmelden, die mee gaat dingen om airplay op één van de vier uitzenddagen. Bezoekers van de website kunnen via een song geld doneren (direct aan het Rode Kruis). Per dag wordt dan gekeken welke song het meest heeft opgebracht en die wordt dan gedraaid. Is de betreffende song al eens gedraaid, dan wordt de volgende gekozen. Longshanks doet mee aan deze actie met "The Web of Life", dus wil je helpen om Longshanks op 3FM te krijgen, ga dan naar de Longshanks-actiepagina en steun het Rode Kruis!

P.S.: naar het schijnt functioneert de CreditCard-optie momenteel niet, dus als je kunt internetbankieren, kies dan voor IDEAL als betalingsmethode, nog veiliger ook!

 


8 December 2008:

“The Web of Life” en "Cycles & Circles" in "MolenMotion" op Action Radio

Onze grote vriend Ferry Molenaar heeft sinds 13 november j.l. zijn eigen show, MolenMotion, op het internetradiostation Action Radio. Meteen in zijn allereerste show heeft hij "The Web of Life" gedraaid (halverwege het eerste uur) en in de uitzending van 4 december "Cycles & Circles" (halverwege het tweede uur), waarbij hij meteen aandacht besteedde aan de deelname van Longshanks aan de "Serious Request"-actie "Demo van de Dag". Deze afleveringen zijn terug te luisteren via Ferry's website.

 


11 September 2008:

“All My days” in "The Ferman Show"

Terug van even weggeweest heeft Ferry Molenaar vandaag in zijn podcast op Boomr.nl: "The Ferman Show" in de rubriek Mad-Minded-Music zijn enthousiasme voor "All My Days" niet onder stoelen of banken gestoken. Te beluisteren in Aflevering 17 (ook via zijn nieuwe website)!

 


13 Augustus 2008:

“All My days” en "Web of Life"
op Amerikaanse Internetradio!

In de aflevering van vannacht van de internet radioshow Soundscape (nr. 122, van 12 aug.) reageerde Woody Harris meteen op het bericht dat "All My Days" uitgebracht was. Gedurende de show ontving hij per e-mail een mp3.
Het resultaat was dat hij "All My Days" heet van de naald kon draaien, direct gevolgd door "Web of Life".
De show kan natuurlijk weer van de Soundscape-website worden gedownload als mp3 of gestreamed.

 

Soundscape-logo


12 augustus 2008:

Release van “All My Days”

Met slechts twee weken vertraging t.o.v. de oorspronkelijke streefdatum presenteert Longshanks vandaag het volgende nummer voor de CD "The Return of Longshanks": de funky symfo-ballade "All My Days".
Klik op bovenstaande link voor de mp3, de songtekst en achtergrondinformatie.

 


5 juli 2008:

“Borderline” en "I Have a Dream - 2008"
op Amerikaanse Internetradio!

In aflevering 116 van de internet radio show Soundscape (van 25 juni) is het nummer "Borderline" gedraaid in kader van het thema van deze aflevering. Een week later besteedde Woody Harris in aflevering 117 aandacht aan de 2008-versie van "I Have a Dream" en draaide ook de jingle, die André voor zijn show gemaakt had!
Je kunt beide shows downloaden als mp3 (of streamen).

 

Soundscape-logo


11 juni 2008:

“I Have a Dream” voorzien van zangpartijen

Op aandringen van zowel Alex als bregje heeft André na de opname's van "The Web of Life" de taak ter hand genomen om het instrumentale "I Have a Dream" uit 2004 te voorzien van zangpartijen. Dit alles om te zorgen dat dit nummer niet tusssen wal en schip zou raken, maar opgenomen zou worden in de song-lijst voor de nieuwe CD. Op 19 april ging de eerste concepttekst en dito melodie op de mail naar het zangduo en een dag later kwam de eerste proefversie al retour!
Gisteravond nog heeft André de laatste twee varianten van de eindmix opgestuurd naar Alex en bregje. Daar hun keuze volledig overeen kwam met de zijne, kunnen we vandaag de definitieve versie presenteren van:
"I Have a Dream - 2008".

 


16 mei 2008:

“Into the Dawn” nu digitaal

Bijna ondergesneeuwd door het nieuws over de uitzending van Soundscape en stiekem al aanwezig in datzelfde nieuws-item zat een ander belangrijk nieuwtje:
afgelopen maandag vond de langverwachte digitale release plaats van "Into the Dawn". Volgens zowel Alex als André was dat één van de beste nummers van de concept-demo "The Quest" (en met 9 minuten het op één na langste nummer van die demo). Het spreekt voor zich dat beiden erg blij zijn met deze release, die versneld werd gerealiseerd voor de uitzending van Soundscape.

 

CD-hoesje "The Quest"


14 mei 2008:

“Web Of Life” op Amerikaanse Internetradio! prt.2

Aflevering 110 van de internet radio show Soundscape, door DJ Woody Harris, heeft echt aandacht besteed aan Longshanks: hij speelde niet alleen "The Web of Life", maar ook nog zes andere nummers! Je kunt de gehele show downloaden als mp3 (of streamen). Longshanks zit direct na de eerste song (Styx - "Grand Illusion") en is vertegenwoordigd met:
- Prelude
- Courante
- Tango
- Cycles & Circles
- Into the Dawn
- The travelling Song, prt.2
- The Web of Life
Longshanks dankt Woody enorm voor de rijkelijk toebedeelde 'zendtijd' en voor zijn steun!

 

Soundscape-logo


1 mei 2008:

“Web Of Life” op Amerikaanse Internetradio!

"The Web of Life" zal op 13 mei a.s. gedraaid worden in de internet-radio-show Soundscape van DJ Woody Harris uit Kennesaw, Georgia (USA). Hij was Longshanks op het spoor gekomen via een nieuws-item over de CD-single in de Dutch Progressive Rock Pages (DPRP) en heeft na het beluisteren van het nummer direct contact gezocht om een mp3 te bemachtigen.
Wordt vervolgd...

 

Soundscape-logo


29 april 2008:

LONGSHANKS relikwie-uit-de-hoge-hoed nieuws

In oktober 1988 verscheen een exemplaar van het symfonische rock magazine “Sym-Info”. In dat nummer is in de rubriek "Voor de Leeuwen" een recensie te lezen van Longshanks’s "Cycles & Circles". Uitermate trots (terecht) op de zeer lovende recensie toonde André eind 1988 het magazine aan Alex. Sindsdien is (was) het spoorloos verdwenen…

Totdat Alex bij een bezoek aan zijn ouders in Voorburg (in maart 2008) zijn oude foto-archief begon door te spitten en aldaar tegenkwam: De Sym-Info uit 1988!
Met schaamrood op de kaken heeft Alex het exemplaar begin April 2008 aan André teruggegeven… (met daarbij de afspraak dat André het magazine in april 2028 weer voor een volgende 20 jaar aan Alex zou uitlenen… :-)

 

cover van Sym-Info 14

recensie in Voor de Leeuwen


8 april 2008:

LONGSHANKS NIEUWSFLASH

Door verslaggevers: Alex, Rixk en bregje.

CD-'single' presentatie “Web Of Life”

Vrijdag 4 april jl. vierde Longshanks oprichter André Kamer zijn 46e verjaardagsfeestje in Amersfoort. Naast een bijzonder geslaagd verjaardagsfeest voor hemzelf was het ook nog een bijzonder verjaardagsfeestje voor André’s band Longshanks.

Na 20 jaar geleden het eerste Longshanks nummer "Cycles & Circles" te hebben uitgebracht (feb. 1988) presenteerde André 4 april in intiem gezelschap van goede vrienden en zijn geliefde Inge de officiële CD-release van "The Web of Life": Longshanks nieuwste nummer. De officiële primeur van de internet-release was een maand eerder al uitgegaan naar internet-podcaster Ferry Molenaar van “The Ferrman Show”, die André ook een telefonisch interview heeft afgenomen.

Daarbij maakte hij in dit gezelschap de plechtige belofte dat er “meer” van Longshanks uit zou komen (nog in 2008) en dat bij een volgend weerzien op zijn 47e verjaardagsfeest een Longshanks-CD zal worden uitgebracht met meerdere nieuwe tracks !!!

Nou, André, belofte maakt schuld (en er waren genoeg getuigen)!!

De Longshanks “Web of Life” CD-single is uitgebracht met fraai artwork van André op het hoesje (voor ingewijden: de voorkant verraadt een doorkijkje naar waar het volgende nummer zich af zal spelen…), heeft een inlay met de lyrics en geschiedenis, en op de feitelijke CD zelf een close-up van onze eigen planeet 'de aarde' geheel in de geest van het thema “The Web of Life”.

De CD is te bestellen via info@longshanks.nl

 

CD-hoesje "The Web of Life"

 


26 maart 2008:
Vandaag hebben we de nieuwe website van Longshanks gelanceerd.

 

fragment website intro Longshanks


25 februari 2008:
Zaterdag 23 Februari 2008 hebben we de eindmix gemaakt van het nieuwe nummer "The Web of Life", vandaag heeft André een telefonisch interview gegeven aan Ferry Molenaar van "The Ferman Show"-podcast: uitzending, morgen! Aflevering 7...

 


8 februari 2008:
Vanaf vandaag staat aflevering 3 van "The Ferman Show"-podcast online op Boomr.nl waarin "Borderline" als laatste nummer gedraaid wordt! Luisteren, en stemmen op die gozer!