Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

Longshanks in de media

Nieuws

Projecten

Archief

In de media


11 Mei 2009:
Op zaterdag 9 mei j.l. (nog geen 12 uur na de officiële release) ging "The Bath Song" in premiere bij Ferry Molenaar in zijn show "Your Weekend Action" op ActionRadio.nl. Een dag later was het nummer te horen bij Woody Harris in aflevering 155 van Soundscape.

 


08 April 2009:
Op 'maandagochtend' 6 april j.l. ging in aflevering 150 van Woody's Soundscape het nieuwe nummer "The Wandering Merchant" in premiere. Het nummer werd voorafgegaan door de Soundscape-jingle van Longshanks en gevolgd door "The Travelling Song, prt.2". Helemaal aan het begin van deze serie zat een stukje uit het "Onion-News", dit om André's verjaardag te vieren.

 


27 Februari 2009:
Op zondag 22 februari j.l. zond Woody Harris een show uit ter viering van het driejarig bestaan van Soundscape. Daarin liet hij, naar eigen zeggen, muziek voorbijkomen die van wezenlijke invloed is geweest op Soundscape in die drie jaar. Tot onze grote verbazing zat daar ook "The Web of Life" tussen!
André heeft Woody daar natuurlijk persoonlijk voor bedankt.

 


21 Februari 2009:
Ondanks vertraging door technische problemen in zijn studio (defecte videokaart) is Ferry er toch weer in geslaagd een nieuwe aflevering van de FermanSow op te nemen. Hierin wordt "Leave Me Alone" zeer uitgebreid onder de aandacht gebracht (compleet met een relevant fragment uit de laatste show van Najib Amhali, een stukje van Woody's Soundscape en de jingles die Longshanks de afgelopen tijd voor hem gemaakt heeft).
Beluister aflevering 23 via zijn website.
Zie ook zijn nieuws-items.

 


11 Februari 2009:
In de aflevering van afgelopen zondagnacht van de internet radioshow Soundscape (nr. 143, van 8 febr.) hadden Woody & Suzy Harris de internationale primeur van het nieuwe nummer "Leave Me Alone", dit ondanks het feit dat ze ervan op de hoogte waren dat dit de 0.99-versie was van de eindmix. Het nummer werd erg positief ontvangen, ook in de chat-room.
De show kan natuurlijk weer van de Soundscape-website worden gedownload als mp3 of gestreamed.

 


02 Januari 2009:
Degene die Longshanks het afgelopen jaar het meest actief gesteund heeft is ongetwijfeld Ferry Molenaar.
Ook aan het einde van het jaar heeft hij weer veel aandacht besteed aan de band: zo was al in aflevering 19 van "The Ferman Show" (van zo. 21 dec.) het fragment van de 3FM-uitzending te horen, inclusief Ferry's felicitaties. Ook plaatste hij een nieuws-item over het Serious Request-gebeuren op zijn website.
Verder is Longshanks in het jaaroverzicht (aflevering 20) aanwezig met de "favoriete plaat van 2008" van André.
Tenslotte heeft Ferry zijn persoonlijke Top 3 over 2008 gepresenteerd en daarin staat Longshanks op nr. 3!

 


20 December 2008:
Vrijdagavond 19 december om ong. 22:45 uur werd "The Web of Life" gedraaid op 3FM in het programma van Giel Beelen tijdens de "Serious Request"-actie. Bij de actie "Demo van de Dag" was Longshanks met afstand de band met de meeste donatie-opbrengst: 1210 Euro (600 Euro meer dan nr. 2)! Iedereen die gedoneerd heeft: HEEL ERG BEDANKT!
Zodoende was Longshanks meteen de eerste dag al aan de beurt om hun demo gepromoot te krijgen op 3FM!
Je kunt de uitzending terugluisteren via de 3FM-website, of het relevante fragment (mp3) via deze link.
Zie ook het nieuwsitem op de Serious-Request-website.

 


8 December 2008:
Onze grote vriend Ferry Molenaar heeft sinds 13 november j.l. zijn eigen show, MolenMotion, op het internetradiostation Action Radio. Meteen in zijn allereerste show heeft hij "The Web of Life" gedraaid (halverwege het eerste uur) en in de uitzending van 4 december "Cycles & Circles" (halverwege het tweede uur), waarbij hij meteen aandacht besteedde aan de deelname van Longshanks aan de "Serious Request"-actie "Demo van de Dag". Deze afleveringen zijn terug te luisteren via Ferry's website.

 


11 September 2008:
Terug van even weggeweest heeft Ferry Molenaar vandaag in zijn podcast op Boomr.nl: "The Ferman Show" in de rubriek Mad-Minded-Music zijn enthousiasme voor "All My Days" niet onder stoelen of banken gestoken. Te beluisteren in Aflevering 17 (ook via zijn nieuwe website)!

 


20 augustus 2008:
Terwijl hij het woord "Longshanks" aan het Googlen was, kwam Alex dit artikel tegen in de lente/zomer-2008-nieuwsbrief van de "East Hampton Trails Preservation Society".
In de eerste alinea van zijn artikel over de "Longshanks"-club beschrijft Cliff Bekkedahl zijn poging om het woord "Longshanks" te Googlen. Daarbij komt hij de beschrijving van onze website tegen!
Je kunt het gehele artikel (Engelstalige pdf) lezen door op nevenstaande afbeelding te klikken. Meer informatie over de EHTPS via deze link

 

fragment van de EHTPS nieuwsbrief, klik om de pdf te bekijken


13 Augustus 2008:
In de aflevering van vannacht van de internet radioshow Soundscape (nr. 122, van 12 aug.) reageerde Woody Harris meteen op het bericht dat "All My Days" uitgebracht was. Gedurende de show ontving hij per e-mail een mp3.
Het resultaat was dat hij "All My Days" heet van de naald kon draaien, direct gevolgd door "Web of Life".
De show kan natuurlijk weer van de Soundscape-website worden gedownload als mp3 of gestreamed.

 


5 juli 2008:
In aflevering 116 van de internet radio show Soundscape (van 25 juni) is het nummer "Borderline" gedraaid in kader van het thema van deze aflevering. Een week later besteedde Woody Harris in aflevering 117 aandacht aan de 2008-versie van "I Have a Dream" en draaide ook de jingle, die André voor zijn show gemaakt had!
Je kunt beide shows downloaden als mp3 (of streamen).

 


14 mei 2008:
Op 13 mei heeft DJ Woody Harris (uit Kennesaw, Georgia (USA)), in aflevering 110 van de Amerikaanse internet radio show Soundscape, ruim aandacht besteed aan Longshanks: hij speelde niet alleen "The Web of Life", maar ook nog zes andere nummers! Je kunt de gehele show downloaden als mp3 (of streamen). Longshanks zit direct na de eerste song (Styx - "Grand Illusion") en is vertegenwoordigd met:
- Prelude
- Courante
- Tango
- Cycles & Circles
- Into the Dawn
- The Travelling Song, prt.2
- The Web of Life
Longshanks dankt Woody enorm voor de rijkelijk toebedeelde 'zendtijd' en voor zijn steun!

Woody was ons op het spoor gekomen via een nieuws-item over de CD-single-release van "The Web of Life"in de Dutch Progressive Rock Pages (DPRP).


29 april 2008:
Met de verhuizing van Ferry Molenaar's "The Ferman Show" naar Energy FM is Longshanks' "The Web of Life" meeverhuisd: in het eerste uur van aflevering 14 (18 april) draaide Ferry het nummer opnieuw, echter nu niet als mp3, maar vanaf het gesigneerde exemplaar van de Single-CD, die hij voor zijn niet aflatende steun voor Longshanks ontvangen had!

 


26 februari 2008:
Longshanks is de afgelopen weken diverse keren genoemd en twee keer gedraaid in de podcast van Ferry Molenaar op Boomr.nl: "The Ferman Show".
Hij had de premiere van "The Web of Life" en deed een telefonisch interview met André Kamer, te horen in aflevering 7.

 


oktober 1988:
De demo-tape van Cycles & Circles is zeer positief gerecenseerd in de rubriek "Voor de leeuwen" van het maandblad voor symfonische rock "Sym-Info".